<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2684932908775136689\x26blogName\x3dLyfe+of+Muse-ic\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://basyier.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://basyier.blogspot.com/\x26vt\x3d8422695288877088827', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

-no time long see-">.-no time long see-

Monday, February 4, 2008

dh dkat sebulan xdak post kat cni..
ampa smua taw kn psl pc aku neyh yg byk hal dia(check previous post)..
cam besa ja taon neyh, mla satu taon nk blaja..
sedar2 xsedar dh blan februari
tyme fly like flies??
spnjg masa aku xleyh on9 neyh, aku tlah byk berfikir..
pk psl masa depan aku... tp smua cam ada 2 jln ja..
(kes, bc poem the road less taken by).. hak3..

first school
>stay in derma(onie dok persuade suh dok cni)XP
>mrsm n bla2(dunno wud my dad arrange 4 me tp mrsm xdpt lg..hak3..)

second profession
>medical
>education
>engineer??(cam xdak arapan ja, math aku terok..)

third s2dy
>fokus blaja skrg..
>ala rlek la dlu, taon neyh hunimoon kn?? (btoi la tuh,nnt form 5 khantoi ..)

fourth home
>stay in perlis
>move to my bro n sis house...(tdak!! blikku yg gelap ini siapa yg akn jga..)

tuh la antara byk²(aku pon lpa sbhgn drnya) perkara yg aku pk..
spnjg xdak kompute neyh pon aku jd kwn bek fon aku..
(konklusinya lbeyh bek ada pc dari aku dok prabih kredit..)
ckup la takat neyh.. nntaku kuntiniu whining..

hurm mrentas desa arituh aku dpt no. 4 ja..
wlopon jatuh sket dr taon lpas.. xpa,kira oky la tuh.. XP
mie pon xpg, khantoi la... nk explaination
mie's blog
4 more info on the cross country..
atey's blog

dh nk pkl 6 dh neyh.. nnt aku post len...
kali neyh pon xdak review lgu,
pc neyh masih dlm recovery stage..
sp2 yg trasa ada lagu bru tuh passing2 la ya..

n 4 now...

Author: basyier » Comments:

off.. out...study??

Tuesday, January 8, 2008

huk3... pc aku bwat prangai dah neyh...
hardisk dia mla crash 2-3 hari dh...
la neyh xleh nk on9 la.. post neyh pon sbb aku ada kat tsunami..
hurm nnt mgkin aku bleh on9 balik bla mie dh tgk hd tuh...
minx2 la aku xkna bli len...
tuh aja yg ingin disampaikan ddlm post kali neyh...
out..
from the author... -basyier-

Author: basyier » Comments:

buhsan-apa neyh?? result pmr...

Sunday, December 30, 2007

aku dh lmbt update... sry la...
hurm 1stly result aku turn out great... 8@ Xp
igtkan aku akan menjd makhluk perosak kpd klas aku..
namun... ~~~~~
aku pon awal2nya glabah la gak tggu resul tuh...
wlopon ada brapa prob yg menyebabkan aku delay skit..
aku berjaya jgak mengambil slip kptsn itu dgn slamat.. Xp

kpd yg memberi high expectation kpd aku.. trima kasih,...
jasa kamu smua dikenang krana mmbri sokongan..
yg kurang bernasib baik d hrpkan bsbr k??
aku pon pnah merasai kekecewaan tersebut...

hurm cukup la dctu, aku dh mula boring dh pon...
skolah dh la nk bka dlm 2-3 hari ja lg..
aku pon xrdy lg dr sgi alatan dan jga persediaan utk 10 subjek ..
adeyh... mmg xdak masa utk brhnti dan rehat..
ruang smmgnya tlah melalaikan aku... (copied) Xp
tinggal 2 taun utk aku ada dskolah.. tuh pon klu sempat kn??

kali neyh aku xda nk feat mna2 lagu... still searching...
klu sapa ada lagu yg best tlg la parsing k??
yg nk minx lagu pon contact ja aku...
klu aku ada aku bg, klu xdak aku tlg carik...

sekian dr pnulis yg kebuhsanan...
sehingga dpost strusnya, ceria2lah sll.. Xp~~

Author: basyier » Comments:

update #2 life is a singing shadow??

Wednesday, December 26, 2007

hek3 post kat bawah neyh sebnrnya nk test ja setting..
dh lma gak aku carik setting nk bg title utk post neyh ada..
bleh gak!! akhirnya.. lpas nih nk edit theme yg aku gna neyh bg bleh +shoutbox n widgets2 yg len
hurm dh nk dkat pkl 6 dh lor.. nk kna sound ka esk??
esk result pmr la... aku xconfident lgsg,
aku rasa result kali neyh berkemungkinan(panjang gla) besar result aku terok...
nih la... aku, bdak yg akan spoil klas 3 Pintar 2007 yg xdpt stret A's..

td, helmie ada tanya nk hosting pree x.. aku pon stuju ja la..
tiba2 (suspen) aku d invite ke conf tentang nk ltak nama domain nnt.
aku pon dh ketandusan idea la.. n mula mrepek2..
helmie pon dh buhsan n out.. kami smbg mrepek2 n out..
2 orang blogger xdak.. onie n hajar

aku pon buhsan dan mula meluncur ke serata website..
tp buntu utk mencari sesuatu untuk d layan..
akhirnya update blog gak.. XP

hurm akhirnya ada jgak tikus yg utk aku berkongsi masalah..
knp sblom neyh aku xbrani?? takowt dgn byg2 senirik..
tp naseb bek xterlambat g..
(currently very happy.. ^^)sesejuk salji...

oky la.. aku pon dh somnolent torpor =B
papye? chow!!

lupa... music utk post kali neyh aku nk intro lagu O@G - if eye do ... best la gak terutamanya kepada airheads d sana...
onie tolong la dgr, aku nk taw komen hg,.. org len pon sama..
hmpa bleh view kat smua profile aku... dlm
hurm aku pon ada dgr balik lagu lama aku xdgr
HHH(hot hot heat) - goodnight goodnight
n lagu The Police - Every Breath You Take
aku nk cari balik lagu2 90's yg best... igt balik time aku muda mudi?? kecik2 la dlu dok lyn.. XP
sapa yg ada tuh tlg parsing k??

Author: basyier » Comments:

penyelesaian kpd masalah

nih la post aku yg ke-4..
aku pon dh boring sgt, tuh la yg pk nk update gak blog aku neyh..
jam pon dh menunjukkan pkl 5.30 pagi.. tp xpa.. klawar kn??

hurm aku nk creta sket psl kami pg round??pusing??bulat?? kat kangaq..
hurm aku pg awal la gak pkl 10.15 camtuh dh sampai.. tepon mie,dia kata mak dia dok siap lg.. adeyh!!
aku pon pg la kedai buku kat blakang the store tuh, mencari majalah PCgamers.. dh lama aku xbli..
tp ianya masih aku xjmpa... xkan dh out publication... atawpon, xdak sambutang kat perlis neh??
lupakan saja kisah majalah itu..
aku pg la jln2 lg(dkat satu kangaq aku jalan taw x??) dan sampi dkat tsunami....
jmpa pon ammar ngan faris... kami pon pg la the store jap..
ammar kata dia nk bli sluaq.. tp baju atey byk la.. faris kata.. XP
abeyh tuh kami pon turun dan jmpa helmie ngan mie...
tmn dia tuka wangpost lpas tuh kami pon pg kepci?? XP

abeh mkn.. mie nk pg maybank lak.. helmie pon pg skali n kami lepak jap dlm kfc tuh..
sambil glak2(kakak2 yg dowk dkat kami pon lari!!)
hurm lpas tuh, bila helmie dh balik ngan mie kami pon brangkat la ke thadza(futsal centre) n meninggalkan mie d tsunami
aku nek beskal faris ja.. berdiri kat blakang dia.. XP..
helmie lak bwat filem romantic action ngan ammar....
dh sampi helmie lak yg paki baju smart xsangga xnk men la.. tp kami ajak gak..
huk2 ada la aku men rembat2 sampi lenguh kaki gak..

balik pg tsunami.. lepak2.. gelak2.. mkn2(lama nk mapoih)
n kami pon balik..

-end- blog for da jalan2 pusing2round2bulat2 kangaq

Author: basyier » Comments:

Tuesday, December 11, 2007

still there is spaces for improvement but no


erllow, readers...

hurm dh lma gak aku xupdate kn??? mmg pon aku xdak sebarang aktvt yg menarik utk dicretakan dsini.. sepanjang cti ney ramai la gak yg pg tusyen utk persediaan thn hdpn.. dh mmg tggl bbrapa mggu lg utk kita masuk ke tahun 2008, tp bg geng2 92 jgn lpa lak ambik result anda smua pada dis coming 26th... hek3 jgn xtdo mlm sdah la.. XP cmna pon aku ada la gak buat sumting spjng cti ney.. xkn nk mengeram atas katil ja kan?? hurm aku ada buat2 kja rmh sket, download bnda, delete bnda, men game cs melalui server ooi<(my chinese frens) klu nk join cs 1.6 k?? nama server sllnya Perlis Server, so pandai2 la carik k... hurm dsamping tuh gak aku dh mla men balik dh game pangya kegemaran aku tuh, br td ja aku men ngan geng2 veteran?? atey ngan mie walaupon si kuih raya janji nk men, dia tuh mmg xleh thn.. huk3 so kepada pemain pangya spt ooi, munir, faris, bulan?? penang??, zohdi dan len2 tlg la munculkan dri anda kembali,, bleh la kita men tour cam dlu. XP cam slogan kita la.. ARE U CUAK??.. hek3


hrm aku pon tgk skrg neyh ada ramai yg bka blog mereka sendri.. yg terbaru dr ena blognya yg berjudul my luv?? my life??.. anda buleh ke sana melalui link disebalah (frens blog)... and lupa lak kepada pioneer blog kita helmie yg jga telah melancarkan blognya yg terbru, crazy is helmie?? yes u are.. XP hek3.. yg penting rajin2 la update n then jgn lpa ltak link blog haku lak...


pnjang gak aku tulis kali neyh... huk2.. hurm ada dsamping itu2 smua, aku ada la gak pg kenduri yg byk2, smpi kira mkn free ja tiap2 hri.. hek3.. boring la gak dok rmh nie, so aku pon ska la gak pg men futsal ngan ammar, pak aim, pak aan, acap, nani??,arip dan bbrpa org lg.. kt tadza.. huk2 klu korang ada nk men ka, jgn lupa nk ajak aku.. munir pon.. aku xpenah men ngan kamoo lg.. XP


hurm cam aku ckp yg aku akan review satu lagu, kali neyh lak aku nk review lagu dr local band kita Couple - tentang kita.. hurm nada dia bleh thn la tp onie kta dgq pown dh boring... huk2 .. lirik dia mmg cam jiwang skit, tp xpa la.. masih bleh dtrima umum.. XP.. utk lagu kanye west - stronger tuh mmg best la gak beat?? dia.. aku rekemen hmpa smua download la 2 lagu neyh.. dkat multiply bg yg ada id... hurm bg yg xdak tuh bleh carik kat blog2 download mp3 secara percuma...


sekian utk kali neyh... chow!!

p/s: mie aku xbwat pon tagg hang.,, hak3,, nnt la bla2 aku bwat..

till then majulah blog utk pembaca.. XP

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

my current desktop

Author: basyier » Comments:

Tuesday, December 4, 2007

#1st UPDATE - long time never update.. Xp


dh lma dh aku xupdate blog aku neyh.. T-T hurm mungkin sbb aku xda isi yg menarik utk dtulis... hek3.. tp aku masih merajinkn diri utk blajo nk gna blogger neyh, btol ckp kamu helmie, mmg payah pon blogger neyh.. ada knal sapa2 yg ada pengalaman gna blogger, bgtaw kat aku k.. bleh aku knal2, tny2. blaja2 n len2 lg.. koh3.. mmg aku xtaw pon nk tulis apa, tp ats kewajipan seorang blogger utk mengupdatekn blog bliau, aku pon tlis ja la.. huhu.. hurm skrg neyh mmg byk kenduri la.. xkra la kawen ka, sunat?? berkhatan?? or better known as masuk jawi kt perlis neyh.. Xp aku ada la pg gak3.. hurm n masih tggu parents aku pending nk pg knduri sppu aku kt mlacca.. keh3 kja pg mlacca ja, mmg ditakdirkan daku ke sna lg?? hak3...

eough wif mrepeking... ada soalan kpda anda smua.. cmna nk slesaikan masalah dgn org yg xdpt nk selesaikan masalah dia n nk libatkan org len dlm masalah dia.. koh3... aku mmg dh lama dh gram tggl nk fire ja ckup2, aku mmg nk kna blaja dr najmie la.. hak3..( keh3.. kemanakah etika seorang blogger utk tidak melibatkan hal org len di dlm penulisan??)

some just can't accept failure, some will eventually learn from it.. keh3.. quote sapatah.. xigt dowh..

hurm shngga d post yg hdpn.. ceria2 sll.. XP xthn la.. hurm sblom tuh... aku ada ltak link lagu utk didownload.. Xp -klik ja-


The Times - Kasanova antara lagu fav aku.. Xp koh3.. sja ja ltak walopon aku sudah tahu anda smua mungkin sudah ada di dlm hd anda.. hek3.. tp blilah yg original, tingkatkan industri muzik tanah air... aku kata kt korang ja la> aku xda duit la nk bli original masih bdak skolah la... XP


adios.. dr meja pc rmh aku.. melaporkan..

Author: basyier » Comments: